Jag vet ingenting om poslin men har ärvt dels en kaffeservis och dels en matservis från Royal Copenhagen.
Kaffeservisen är från 1970-talet. Hur vet jag om det är första eller andrasortering?
Matservisen är äldre. Om jag förstått det där med stämplarna rätt så är den från före 1922 (stämpeln ser ut som dagens stämplar, men det står inte Denmark under). Glasyren på delarna till matservisen är inte lika jämn och slät som på den modernare kaffeservisen. På matservisen förekommer små ojämnheter och bubblor. Är det alltid så på äldre porslin från Royal Copenhagen eller är det något problem/fel som man skall ta hänsyn till om man t ex skall sälja servisen?
Matservisen är i superfint skick i övrigt, trots sin ålder. Betingar då denna servis ett högre eller lägre värde än en motsvarande modern servis skulle göra vid försäljning/auktion?
Kaffeservisen är från 1970-talet. Hur vet jag om det är första eller andrasortering?
Matservisen är äldre. Om jag förstått det där med stämplarna rätt så är den från före 1922 (stämpeln ser ut som dagens stämplar, men det står inte Denmark under). Glasyren på delarna till matservisen är inte lika jämn och slät som på den modernare kaffeservisen. På matservisen förekommer små ojämnheter och bubblor. Är det alltid så på äldre porslin från Royal Copenhagen eller är det något problem/fel som man skall ta hänsyn till om man t ex skall sälja servisen?
Matservisen är i superfint skick i övrigt, trots sin ålder. Betingar då denna servis ett högre eller lägre värde än en motsvarande modern servis skulle göra vid försäljning/auktion?
Comment